Waarom een trampoline met net zo veilig is om te gebruiken

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Ben je van plan om een trampoline aan te schaffen voor in je tuin dan is het aan te raden om dat met een veiligheidsnet te doen. Dat geldt met name als je kleine kinderen hebt. Het is namelijk zo dat een trampoline met net een stuk veiliger en betrouwbaarder is dan zonder net. Doordat je een veiligheidsnet om de trampoline bouwt zorg je ervoor dat als er een verkeerde sprong wordt gemaakt je terug wordt geduwd. Zodoende kan de springer niet van de trampoline afvallen. De val wordt gebroken en de springer kan zonder problemen verder springen.

Een trampoline met net is tegenwoordig verplicht geworden

Heb je een trampoline boven de grond dan is het sinds 1 januari 2021 verplicht om een veiligheidsnet om de trampoline te bouwen. Dit zorgt ervoor dat alleen nog ground level trampolines zonder een veiligheidsnet mogen verkocht worden. Maak je de keuze om een trampoline op poten of een inground trampoline aan te schaffen dan is een veiligheidsnet verplicht. Daarom worden dit soort trampolines ook altijd met een net geleverd. Zo’n veiligheidsnet zorgt er simpelweg voor dat er minder ongelukken gebeuren. En zeg nu zelf, het zal je een hoop ongelukken besparen als je een net om je trampoline plaatst. Zeker als je onervaren kleine kinderen hebt.

Voordelen van een trampoline met een veiligheidsnet

Het grootste voordeel van een veiligheidsnet is verrassend genoeg veiligheid. Het maakt het spring veiliger en je kinderen kunnen niet per ongeluk van de trampoline afvallen. Dat is prettig en zo hoef je ook een stuk minder te letten op je kinderen terwijl ze aan het springen zijn. Al is het natuurlijk aan te raden om wel altijd even te kijken of alles goed gaat. Daarnaast zullen kinderen als ze wat meer ervaren worden in het springen gaan experimenteren. Heeft de trampoline en net dan is het springen een stuk veiliger. Wil je een kleine trampoline aanschaffen dan is het oppervlak een stuk kleiner. Dan is een net rondom de trampoline nog belangrijker om veiligheid te kunnen garanderen.

Zijn er ook nadelen aan een trampoline met een net?

Een trampoline met een net heeft als nadeel dat het een extra kostenpost is. Daarnaast moet je meer moeite doen om de trampoline op te bouwen. Ander nadelig puntje is dat de trampoline met een net een stuk hoger wordt. Dan kun je denken aan ongeveer 1.80 meter hoger. Beschik je over een kleine tuin dan zal de trampoline gaan opvallen. Ook een nadeel is dat een trampoline met een net minder toegankelijk is. Kinderen kunnen er moeilijker inklimmen. Dat kan je verhelpen door de trampoline in te laten graven. Dat maakt het allemaal een stuk toegankelijker.

Meer lezen?