Tuinontwerp

Je hoeft geen expert te zijn om een tuinontwerp te maken. Hoewel er een aantal technische aspecten zijn, kun je het vrijwel alleen doen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de omgeving, plantgroottes, schaduw en onderhoudsniveau. Met deze 4 dingen in gedachten kun je een tuinontwerp maken dat goed bij je past. Lees hier verder!

 

Denk aan de omgeving

De omgeving van een tuin is een van de meest essentiƫle dingen waar je rekening mee moet houden. Dat komt omdat de omgeving verschillende dingen kan bepalen, zoals wat je wel en niet in je tuin kunt toevoegen. Sommige omgevingen worden meer blootgesteld aan koud weer, zware regenval of hoge temperaturen. Bij specifieke tuinen zijn ook verschillende bodemsoorten aanwezig. Beide kunnen rechtstreeks van invloed zijn op de planten die je wel en niet kunt poten. Kies dus alleen voor planten die goed zullen gedijen in jouw tuin.

 

Controleer de maat van de planten

Er zijn verschillende planten die je in je tuin kunt zetten. Sommige planten zijn klein, terwijl andere groot zijn. Het is belangrijk om goed te kijken naar de grootte van de plant, en de manier waarop die door de jaren heen groeit. Aan de hand van deze informatie kun je ook de beste locatie uitkiezen waar je deze in je tuin kunt neerzetten. Op die manier kun je voorkomen dat deze planten verschillende delen van je tuin in gevaar brengen, zoals paden, pilaren, fonteinen en andere soorten tuinstructuren.

 

Zorg ervoor dat je wat schaduw toevoegt

Je wilt altijd een beetje schaduw hebben. Dit maakt je tuin geschikt voor elk weertype, of het nu winter of zomer is. De manier waarop je schaduw toevoegt, zal ook bepalen waar je stoelen, tafels en ander tuinmeubilair neer kunt zetten. Je kunt verschillende tinten kiezen. Je kunt tuinstructuren bouwen die schaduw bieden of kiezen voor een paar grote planten of bomen voor een meer natuurlijke benadering.

 

Onderhoudsniveau

Het is ook belangrijk om na te denken hoeveel onderhoud je tuin nodig heeft. Heb je geen zin om iedere dag of week al te veel tijd te besteden aan onderhoud? Kies dan voor een onderhoudsarme tuin. De keuze van planten, bomen, en andere dingen van je tuinontwerp hebben een enorm veel invloed op. Probeer dus een specifiek ontwerp te bedenken waarmee je gemakkelijk bij al je tuinplanten en -secties kunt wanneer je ze moet verzorgen en onderhouden.

 

Meer informatie

Wil je meer tips voor het maken van een tuinontwerp of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder!